Eén week fossielvrij reizen, doe je mee?

okt 11
Schermafbeelding 2022-10-20 om 15.45.18
11/10/2022

Doe mee met de Zo Werkt Het Fossielvrije Week van 31 oktober tot en met 4 november

Fossielvrij(er) woon-werkverkeer is steeds belangrijker. Om zoveel mogelijk bedrijven duurzamere opties te laten ontdekken voor hun mobiliteit, organiseert Zo Werkt Het van 31 oktober tot en met 4 november de Fossielvrije Week. Tijdens deze campagne laat het mobiliteitsplatform zien wat de mogelijkheden, kansen en oplossingen zijn als het gaat om fossielvrij(er) reizen.

Op naar een Fossielvrij Nederland

Bedrijven kunnen een cruciale rol spelen in de transitie naar een fossielvrij Nederland. Het is steeds belangrijker om uitstootvrij te reizen en daar kan iedere onderneming aan bijdragen in het woon-werkverkeer. Hoe werkt dat in de praktijk? Tijdens de Fossielvrije Week van 31 oktober tot en met 4 november biedt Zo Werkt Het de mogelijkheid om samen met collega’s te ontdekken hoe makkelijk het is.

Zo Werkt Het in de Fossielvrije Week

Tijdens de Fossielvrije Week reizen zoveel mogelijk organisaties in Nederland (deels) fossielvrij. Daarmee streven bedrijven naar minder CO2-uitstoot, maar ook naar een gezondere leefomgeving, vitale medewerkers en een beter bereikbaar bedrijf. Dat kan op vele manieren; een extra dag thuiswerken, kiezen voor de fiets of e-bike, wandelend naar kantoor of een week de benzine-auto inruilen voor het OV of elektrisch rijden. Alle beetjes maken samen maken een groot verschil.
Deelname aan deze campagne is de volgende stap naar het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Organisaties die meedoen ontvangen een praktische inspiratiegids vol tips en met dé tien fossielvrije(re) maatregelen die een bedrijf kan nemen. Daarnaast krijgen deelnemers toegang tot de Fossielvrije Webinar op 31 oktober en kunnen zij naar behoefte gebruik maken van de mobiliteitsadviseurs die hen ondersteunen bij het opstellen van een nieuwe mobiliteitsbeleid.

Help jouw bedrijf op weg naar een Fossielvrije Toekomst!

In deze week richt Zo Werkt Het zich niet alleen op het enthousiasmeren van bedrijven, maar biedt het ook glansrol aan bedrijven die al mooie fossielvrije initiatieven hebben ingevoerd binnen hun mobiliteit. Bij enkelen zal het Zo Werkt Het videoteam tijdens deze week langs gaan om deze inspirerende initiatieven vast te leggen. Zo kunnen bedrijven ook weer van elkaar leren en geïnspireerd worden!
Ook meedoen? Meld jouw organisatie volledig kosteloos aan op  https://zowerkthet.nl/fossielvrij/ en zet direct de eerste stappen. Vind hier ook alle landelijke en regionale fossielvrije initiatieven om je alvast te laten inspireren.

Over Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een initiatief van 12 mobiliteitsnetwerken, mogelijk gemaakt door rijk en regionale overheden, die zich samen inzetten voor duurzaam en slim reizen.

Van fossielvrije week, naar fossielvrije organisatie

Doe ook mee en meld je gratis aan!