Onderzoek naar reisgedrag in de wijk De Hilst

apr 25

Waarom stappen bewoners liever in de auto als ze naar werk gaan? Wat zou bewoners helpen om vaker de fiets te pakken? Waar kunnen we bewoners mee helpen om duurzamer en prettiger naar werk te reizen? Noord Veluwe Bereikbaar doet onderzoek naar het reisgedrag van de bewoners van De Hilst, een wijk in Hattem.

 

Met het onderzoek bekijkt Noord Veluwe Bereikbaar hoe ze bewoners van wijken zoals De Hilst kunnen motiveren vaker de fiets naar werk te pakken. De resultaten van dit onderzoek worden ingezet in heel Noord-Veluwe om in vergelijkbare wijken meer bewoners te motiveren de fiets naar werk te pakken.

Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst en verdiepende interviews. Met de vragenlijst wordt algemene informatie over het reisgedrag van de bewoners van De Hilst opgehaald. Met de diepte-interviews wordt ingezoomd op de motivaties en weerstanden om de fiets naar werk te pakken. De vragenlijst wordt naar alle bewoners in De Hilst gestuurd. De interviews worden gedaan onder de groep die op fietsafstand van werk woont en nu met de auto gaat. Zowel de informatie uit de vragenlijst als de interviews worden anoniem verwerkt en zijn dus niet terug te leiden tot een persoon.

De bewoners van De Hilst krijgen een uitnodiging in de brievenbus om mee te doen aan het onderzoek. Hoe meer bewoners van De Hilst meedoen met het onderzoek, hoe beter Noord Veluwe Bereikbaar weet wat iedereen doet, denkt en wil!

Heb je vragen over dit onderzoek? Stuur dan een e-mail naar mobiliteitsmakelaar@noordveluwebereikbaar.nl!

Vul de vragenlijst in!

Woon je ook in De Hilst en wil je meedoen met het onderzoek? Klik dan hieronder!👇