UPDATE Besluit CO2 reductie Werkgebonden Personenmobiliteit

feb 21
Weg
21/02/2023

Hoe zit het met het Besluit CO2 reductie werkgebonden Personenmobiliteit nu de invoering van de Omgevingswet is vertraagd? Je leest het hier!

Eind januari is bekendgemaakt dat de invoering van de Omgevingswet is uitgesteld tot 1 januari 2024. Hierdoor verschuift ook automatisch de ingangsdatum van het Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit. 

Vanaf 1 januari 2024 moeten werkgevers met 100 of meer werknemers jaarlijks gegevens rapporteren over de werkgebonden personenmobiliteit, zowel zakelijk als woon-werkverkeer. Hoewel deze datum nog ver weg lijkt, is het raadzaam om de extra tijd dit jaar te gebruiken om je voor te bereiden op deze rapportageverplichting en alle gegevens te verzamelen.  

Vanaf het tweede kwartaal van 2023 zal een handreiking beschikbaar worden gesteld. Je kan vanaf de zomer van 2023 op vrijwillige basisgegevens indienen via het digitale formulier van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).  

Wij houden vanuit Noord Veluwe Bereikbaar de nieuwste ontwikkelingen in de gaten. Mobiliteitsmakelaars Tako en Fons staan voor je klaar om vragen te beantwoorden en je te adviseren.  

Neem contact met ons op.